dilluns, 14 de novembre del 2011

El cove del peix podrit


Duran insinua que cal recuperar l’ànima perduda de l’Estatut i commina CiU a buscar alternatives d’aliança al PP a Catalunya. Segurament l’escenari perfecte per a la CiU de Duran - que no és la mateixa que la CiU d’altres diputats/diputades - seria precisament aquest. Casats amb el PP a Madrid i amistançats amb ERC al Parlament – o fins i tot amb el PSC –,  i anar tirant a veure si engiponen això de la crisi i es poden anotar el puntet.

També deia Duran que els del PP estan “cagats” d’haver de governar sols... bé, no deia “cagats” exactament però se li notaven les ganes...de governar a Madrid també. En resum, un PP àvid de pacte per no menjar-se el marronasso de la crisi tot solet i un Duran que babeja per remenar cireres des d'un hotel de 5 estrelles de Madrid.

El mateix que pot justificar el pacte PP – CiU, o sigui la circumstància, pot justificar el superpacte PP – PSOE. I és que tal com van les coses, el govern ha de tenir d’entrada pinta de “tecnòcrata” des del primer dia que si no els mercats no se’l creuen. Ara que, vist el que passa a Itàlia, tampoc és que es creguin als “tecnòcrates”... I això, si és que arribem a les eleccions sense que ens hagi hagut de rescatar l’helicòpter de la UE (n’hi ha que diuen que això no ho rescata ni Déu, per més helicòpters, perdó... àngels que tingui el seu exèrcit).

Amb tot, que voleu que us digui, potser és que sóc un descregut, però no m’empasso el pacte fiscal, a no ser que sigui la més gran rebaixa oferta mai en els magatzems madrilenys. Si les exigències són massa grans (que si vénen de Catalunya solen ser-ho sempre a ulls dels espanyols) el PP i el PSOE ho aturen segur... Llavors, què és el que es travarà en els pactes post electorals del 20 N, cas que es pugui pactar alguna cosa... L’enèsim intent de treure rèdit de la conjuntura? ERC esperarà pacient el fracàs del pacte fiscal i dirà “jo ja ho deia”? i llavors què?

En un escenari en què el 43 % dels enquestats volen la independència i no pas pescar el peix podrit de l'Estatut per dur-lo al cove de l'autonomisme, si no hi ha pacte fiscal, si no es pot travar en el primer any de legislatura, amb quin nou esquer polític intentaran aturar la secessió? A mi ja fa temps que se’m va acabar la paciència...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada